Haber

Ali Mahir Başarır’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Görev” Yanıtı: “Size Seven, Öven, Şarkı Söyleyen Birini Elbet Getiriyorsunuz. Ölümsüz Yok…

CHP Küme Başkan Yardımcısı Ali Uzman Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama kararlarını eleştirdi. Başarır, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününde şarkı yazıp besteleyen, ‘Yaşa Tayyip Dede’nin müziğini özgün bir projeye dönüştüren kim? Hoş Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne Ömer Faruk Belviranlı atandı. Gerçekten çok yaşa Tayyip Dede. Hep seven, öven, şarkı söyleyen birini getiriyorsun karşına.Hiçbir hayranın açıkta kalmıyor… Fatma Betül Sayan’ın ablası Hilal Sayan Koytak Dışişleri Bakanlığı Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne atandı. “Kardeş büyükelçi, kardeş milletvekili, diğer kardeş de bu kurumda. Bu nasıl bir aile” dedi. Oyuncu Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanması hakkında da konuşan Başarır, “1949’da kimler var bir düşünün. Muhsin Ertuğrul vardı. Buradan Tamer Karadağlı’ya geldik. Sanata, sanatçıya, bu kurumlara dokunmayın.”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararlarını eleştiren Başarır’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“ŞARTLARIMIZ TÜM MİLLETİMİZE:Pençe Kilit Harekatı’nda şehit olan 6 askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.

DÖKÜMLERİ GEÇEN MÜLTECİ TEKNELERİNİN TÜRKİYE’DE YAPILDIĞI AÇIKLANMIŞTIR: İngiltere tarafından Türkiye ile İngiltere arasında bir mutabakat zaptı imzalandığı açıklandı. Anlaşma kapsamında insan kaçakçılığına karşı ortak polis operasyonları yapılacağı ve bot satışının önleneceği açıklandı. Bunu İngiliz medyasından duyduk. İngiliz medyasından duyduklarımız, yazılanlar ve söylenenler; Türkiye’nin insan kaçakçılığı bağlamında çetelerin merkezi haline geldiği ve Manş Denizi’ni geçen mülteci teknelerinin Türkiye’de üretildiği açıklandı.

BU ÜLKEYİ YÖNETENLER, BU ÜLKEYİ YÖNETTİKLERİNİ zannedenler, BİR DAHA DÜŞÜNMELİLER: Yine haziran ayında İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın dönüş ve entegrasyon yardımı kapsamında Türkiye’ye bir takım ödenekler yapıldığı, bu ödeneklerin 2019’dan sonra artırıldığı ve 2019’da Türkiye’ye yaklaşık 3 milyon sterlin verildiği söylenmişti. 2022 ortası ve 2023. Anlaşma var. Üzücü olan şu: Türkiye İngiltere bir anlaşma yapıyor, mülteciler konusunda bir anlaşma yapıyor. İngiltere bir anlamda kendini koruyor, Avrupa Birliği gibi bir anlamda mülteci ve sığınmacı deposu haline gelen ülkemize ve ülkemize karşı bazı maddeler ve adetler dayatıyor ama biz bunu Bakan’dan duymuyoruz. Dışişleri ve Başkan, İngiltere’den duyuyoruz. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için utanç verici bir tablodur. Bu ülkeyi yönetenler, bu ülkeyi yönettiğini zannedenler bir daha düşünsünler.

TBMM BU SÖZLEŞMEYİ KABUL EDERSE GETİRİN BU SÖZLEŞMEYE BAKALIM, TARTIŞALIM : İşte Meclis. Türkiye’yi ilgilendiren, 85 milyon kişiyi ilgilendiren ve Türkiye’nin büyük sorunu olan sığınmacı konusunda bir mutabakat var. Parlamento bilmiyor. getir onu. Meclis bu anlaşmayı onaylayacaksa getirin, bu anlaşmaya bakalım, tartışalım. Lehte mi, aleyhte mi, Türkiye’ye mi yoksa İngilizlere mi oy vereceğiz? Görelim. Ancak bu anlaşmayı İngilizlerden duyuyoruz.

AVRUPA BİRLİĞİNİN, AVRUPA ÜLKELERİNİN, ŞİMDİ İNGİLTERE’NİN SINIR GÜVENLİĞİNİ, KENDİ ÜLKEMİZDEKİ SINIR GÜVENLİĞİNİ DÜŞÜNECEK MİYİZ: Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci görevi, ülkemizi büyük ölçüde mültecilerden temizlemektir. 10 milyona yakın mülteci var. Avrupa Birliği’nin, Avrupa ülkelerinin ve şimdi de İngiltere’nin sınır güvenliğini mi düşüneceğiz yoksa kendi ülkemizdeki sınır güvenliğini mi düşüneceğiz? İngiltere ben almam diyor, Türkiye koruyor, Avrupa ben almam diyor, Türkiye koruyor. Peki ülkemi kim koruyacak, 85 milyon? Bu sözleşmelerin hükümleri, içerikleri, yükümlülüklerimiz, eksileri artıları kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Dışişleri Bakanı açıklama yaptı. Anlamadım. Dışarı çıkın, bu metinleri konuşun, karşılığında İngiltere’ye verdiğiniz sözü söyleyin.

ANTALYA SİNEMA FESTİVALİ’NDE, ANTALYA SİNEMA FESTİVALİ’NDE, SANATÇI ARKADAŞ ÖDÜLLENDİRİLDİĞİNDE, MİKROFONU KESİP KONUŞMAYI KESMEYE YETERLİ KİŞİ: Bir diğer konu da maalesef ülkemiz kültürel bir erozyon yaşıyor. Dün Resmi Gazete’de bir randevu gördük. Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olduğunu gördük. Anadolu’ya ve ülkemize tiyatro ve sanatı getiren bir kurumdan bahsediyoruz. Bu kurumun yaklaşık 3.000 çalışanı var. Kuruma bağlı çok değerli ustalar ve yöneticiler var. Bir kere Tamer Karadağlı’nın bu kurumla alakası yok. Oyuncunun, sanatçının başarısını bir kenara bırakabiliriz ama o bu kurumun mensubu değil. İki; O kadar saygısız ki sanatçı arkadaşı Türkiye’nin en değerli sinema festivali olan Antalya Sinema Festivali’nde ödül alınca konuşmasını yarıda kesip mikrofonu eline alıyor. Neden Tamer Karadağlı? Neden? Bunu valilik kararnamelerinde, kaymakamlıklarda, yargıda, bankalarda yaparsınız. Ama bunu neden tiyatroda yapıyorsun? O kurumda çok değerli sanatçılar var. Kurumu tanıyan sanatçılar var.

MUHSİN ERTUĞRUL’DAN TAMER KARADAĞLI’YA GELDİK: Devlet Tiyatroları Genel Müdürü evet tiyatroyu bilecek. Bu kurumda her yıl 150 farklı oyun sergilenmektedir. Ama personel haklarını bilecek. Devlet Tiyatroları kanuna göre bağımlı bir kurum değil, yarı özerk bir kurumdur. 50 yıldır regülasyon bekleyen bir kuruluştan bahsediyoruz. Özerk olması gereken bir kurumdan bahsediyoruz. Biz bu kanunu getirmek yerine Tamer Karadağlı’yı getiriyoruz. Neden sarayı bu kadar çok seviyor? Aniden döndü. Düne kadar Gezi’deydi. Bugün tersten seyahat edin. Düne kadar muhalifti, bugün sarayın yanında. İmkansız. Tiyatroda, sanatta en azından bunu yapmayın. Bir düşünün, 1949’da orada kim var? Muhsin Ertuğrul vardı. Oradan Tamer Karadağlı’ya geldik. Sanata, sanatçıya, bu kurumlara dokunmayın.

HİÇBİR TARAFTAR ARKADAŞIN DIŞINDA KALMAZ: Yine çok farklı bir atama. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum gününde şarkı yazıp besteleyen, “Yaşasın Tayyip Dede”nin müziğini özgün bir projeye dönüştüren kim? Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne Ömer Faruk Belviranlı atandı. ne güzel Gerçekten yaşasın Tayyip Dede. Mutlaka seni seven, öven, şarkı söyleyen birini bir yere getirirsin. Hiçbir fanatik dışarıda bırakılmaz. Güzel sanatlardan bahsediyoruz.

İMAMOĞLU’NUN TAKİP EDERKEN TAŞ ATARAK LİNÇLENEN ERZURUM VALİSİ, AFAD BAŞKANI OLDU: Erzurum Valisi… Erzurum’a miting için gelen belediye başkanına sahip çıkmayan Erzurum Valisi… Ekrem İmamoğlu saldırıya uğradı, taşlar atıldı, linç edilirken kılını kıpırdatmayan Erzurum Valisi , AFAD’ın lideri oldu. ya da değil? Daha dün bir deprem yaşadık. AFAD’daki eksiklikleri gördük. Orayı bilen ve bilen, sellere, yangınlara, depremlere karşı gerçekten hassas olan, kim ne yapabilir, ne gibi önlemler alabilir bir bilim adamı değil de, bir parti üyemize sahip çıkmayan, ‘Neden geldi’ diyen bir valiyi neden görevden atalım. güvenlik?

BU NASIL BİR AİLE: Fatma Betül Sayan’ın ablası… Ayşe Hilal Sayan Koytak… Dışişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü’ne atandı. Öbür memleketin evladı yok mu? Bir kardeş büyükelçi, bir kardeş Meclis üyesi, diğer kardeş de bu kurumda. Bu ne biçim bir aile. Birazdan işsizlikten bahsedelim. Pırıl pırıl gençler var. İki dil bilen, yüksek lisans ve doktora yapan gençler var. Nereden?

ZİRAAT BANKASI İDARE KONSEY BAŞKAN YARDIMCISI, AKP 23, 25, 26. DÖNEM KAHRAMANMARAŞ MEPİ: AK Parti’ye göre hoş olan atamalar bize göre sakıncalıdır. Devam ediyor. Benim ülkemde emeklilere zam yüzde 25. Ancak kamu bankalarının yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı yüzde 100 artırılıyor. Onlar kim? Bu bankalar, AKP’nin eski milletvekillerinin, bakan yardımcılarının ve bakanlarının toplama kampı haline geldi. Örneğin Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili, AKP 23, 25, 26. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili. Hem 65 bin TL emekli maaşı alacaksınız hem de Ziraat Bankası’ndan. Bu bir şey olacak mı? Ziraat Bankası’nda bir facia daha, Fazlı Kılıç 3 dönem Kağıthane Belediye Başkanlığı yaptı. Halen yönetim kurulu üyesidir.

BU BANKALARIN 85 MİLYONU VAR: Vakıfbank Yönetim Kurulu üyelerinden biri de Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı… O kadar çok örnek var ki… Değerli kamu bankalarından Halkbank, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde RTÜK Lideri Ebubekir Şahin’in yönetim kurulunda Önder Mevlüt Uysal. Bu bankalar 85 milyon. Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden mezun olan gençler ve bu bankalarda görev yapacak vatan evlatları var. Ama AKP milletvekillerinin ve AKP’lilerin kampı haline geldi.

YEREL SEÇİM SONRASI TÜRKİYE’DE VERGİDEN İĞNEYE, EKMEKTEN İPLİĞE YAĞMUR ARTACAK: Gelelim Mehmet Şimşek’e… Önümüzdeki aylarda enflasyon daha da artacak dedi. Güzel, bunu zaten biliyoruz, görüyoruz. Ama Erdoğan geçen yıl 2023’te enflasyonun yüzde 20 civarında olacağını söyledi. Merkez Bankası bunu yüzde 58’e çıkardı. Mehmet Şimşek artacağını söyledi ve seçime kadar zam yapmamak ya da zam yapmamak için sabırsızlanan iktidar, seçimin hemen ardından iğne ipliğe zam yaptı. Şimdi Mehmet Şimşek 2024’ün ilk çeyreğinde her şeyin daha iyiye gideceğini söylüyor. Neden? Yerel seçim var. Yine yerel seçime kadar zam bekleyecekler ama yerel seçimden sonra Türkiye’de vergiden iğneye, ekmeğe ipliğe zam yağmuru yağacak. Çünkü Türk ekonomisi kötü yönetiliyor.

BU AY 350 MİLYARLIK DÖVİZ MEVDUATI İLE ÖDEME YAPABİLİRİZ: Nebati ile denedin, olmadı, damadınla denedin, olmadı, Mehmet Şimşek’le denedin, olmuyor. Çünkü beyefendi hiç bilgisi ve ilgisi olmayan bu işe sürekli müdahale ediyor. 85 milyon vergi ödüyor, bunalıma giriyor, sefaletle boğuşuyor, Döviz Korumalı Mevduat sayesinde bu ay 350 milyar ödeme yapabiliyoruz. Bu bizim paramız. 85 milyondan aldıkları parayı bir avuç zengine veriyorlar. Nasıl olacak? En büyük kalem faiz, kredi notumuz ortada ve maalesef Türkiye genel kabul görmüş bir ekonomik programı uygulamamakta direniyor. Mehmet Şimşek bunun olabileceğini, bunun için planlar yaptığını söylüyor. Sormak isterim, yüksek faizli borç olarak mı yapacaksınız, vergi ve gelir adaletsizliği ile mi yapacaksınız, vergi harçlarını ve MTV’yi artırarak mı yapacaksınız, Korumalı Döviz’e milyarlarca dolar ödeyerek mi yapacaksınız? Depozito, 3 veya 4 maaş alan bürokratlarla. Yapacak mısınız, garantili kamu projeleri ile mi yapacaksınız?

DİSK’İN ARAŞTIRMASINA GÖRE TÜRKİYE’DE GENİŞ TANIMLI İŞSİZLİK 9 MİLYON 234 BİNDİR. BU BİR FELÂKET: Bir başbakan bir dönem simit hesabı yapıyordu. Günde 3 defa simit yeseler ayda 4 bin TL ödüyorlar. Bu enkazı, bu cehaleti, bu ekonomik durumu yöneten, az düşünen, az okuyan, az danışan, çok karar veren iktidarın işsizlik rakamları… TÜİK rakamları geçen aya kadar 2 bin kişinin arttığını söylüyor. 3 milyon 337 bin kişinin işsiz olduğunu söylüyor. Mayıs ve Haziran ortasındaki rakama bakıyorum, 9 bin. Hatta sahte hesaplar yapan TÜİK rakamlarla oynayarak bize bunu veriyor. DİSK’in araştırmasına göre Türkiye’de işsizliğin geniş tanımı 9 milyon 234 bin. Bu bir felâket. Ülke adına büyük bir utançtır.

MEMURUNU, MEMURUNU, EMEKLİYİ, EKMEĞİNİ ARTIŞ KADAR ARTIRMAYAN DELİ BİR DEVLETLE KARŞIYAYIZ: Dün motorine 1 lira 80 kuruş zam yapıldı. Muhtemelen seçimden bu yana mazottaki artış yüzde 100’ü aştı. 200 gram ekmeğin fiyatı ise 6 lira 50 kuruşa yükseldi. Seçimden sonra ekmeğe zam yüzde 30 oldu. Ama biz memur ve emeklilere yüzde 25 zam yaptık. Memuruna, işçisine, emeklisine, ekmeğine zam kadar zam yapmayan zalim bir iktidarla karşı karşıyayız.

5 ÇOCUĞUMUZDAN 4’Ü SOKAKTA: Şu anda yeni öğrenciler hariç 4 milyon öğrenci var. Ancak 825 bin çocuğumuz yurtlarda kalabiliyor. Yani bu devlet her 5 öğrenciden birine yurt verebiliyor. Özel yurt fiyatları 20 bin TL. Ankara’da, İstanbul’da, Adana’da, İzmir’de, Mersin’de… Aradık. Nasıl olacak? Asgari ücret 11 bin 400 TL. Ülkeme sormak istiyorum. Eylül ayında bu çocuklar gelecek, yurtlarına yerleşecek ve Türkiye’deki birçok üniversitede okuyacak. Ancak 5 çocuğumuzdan 4’ü sokakta.

MİLYONLAR BU VERGİ ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİL: Anayasa Mahkemesi’ne davetimiz var. MTV ile ilgili hukuka aykırı bir zammı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdık. 24 Temmuz’daki başvurumuzdan iki gün sonra, 26 Temmuz’da Anayasa Mahkemesi meselenin özüne geldi. Ama 31 Ağustos’a kadar insanlar bu vergileri ödeyecek. Peki ya Anayasa Mahkemesi 1 Eylül kararı verirse? Anayasa Mahkemesi geri adım atmadığına göre millet bu parayı vermiş olacak, geri alınmayacaktır. O yüzden buradan çok değerli üyelere ve başkana söylüyorum ki siz bu şekilde karar verin değil, onların takdiri ama lütfen bu kararı 31 Ağustos’tan önce verin, bu haksız ve hukuksuz vergi konusunda olumlu karar vereceksiniz. . zorunda değilsin.”

serdivanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler