Yaşam

CSO Ada Ankara’da Ağustos’ta çocuklar için resim atölyesi

1 – 29 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00 – 15.00

CSO Ada Ankara’da resme ilgi ve yeteneği olan çocukları geliştirmek için Çocuklar İçin Fotoğraf Atölyesi düzenleniyor. 1 ve 29 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan atölyeler, çocukların yaratıcı düşünme becerilerinin, özgüvenlerinin ve yaratıcılıklarının gelişmesine katkı sağlıyor.

Bilet fiyatları:
100 tl

KANATLI SALINIM

2 AĞUSTOS – MAVİ SALON – 20.00

1920’ler-30’ların caz standartlarını eğlenceli sahne şovlarıyla süsleyerek müzikseverlerin beğenisini kazanan caz manouche grubu Flapper Swing, 2 Ağustos’ta CSO Ada Ankara’da sahne alacak. Eğlenceli müzikleri ve dinamik dansları ile izleyicilerine keyifli bir gece yaşatacak olan Flapper Swing, akustik enstrümanlarıyla cazın altın çağının en tanınmış müziğini günümüz sahnelerinde seslendirecek.

Bilet fiyatları:
Biletler bitti.

ÇOCUKLAR İÇİN SERAMİK ATÖLYESİ

3 – 17 AĞUSTOS – AÇIK ALAN / 15.00 – 16.30

STK Ada Ankara, yaz tatilinde Anadolu’nun önemli haberlerini çocuklara sunuyor.

mesleklerinden biri olan çömlekçiliği deneyimleme fırsatı sunuyor.

7-9 ve 10-12 yaş gruplarına özel iki seans ile Çocuklar İçin Seramik

Atölye çalışmaları düzenleyen CSO Ada Ankara, küçük sanatseverlere göre.

bir çömlekçi tezgahında küçük kaplar ve kaseler gibi nesnelerle deneyler yaparak

keyifli vakit geçirecek ve yeni deneyimler kazanacak.

Bilet fiyatları:
125 tl

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA ATÖLYESİ

4 – 18 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00 – 15.00

CSO Ada Ankara, yaz tatilinde 7 – 8 ve 9 – 10 yaş arası çocukların algılarını, yaratıcılıklarını ve yaratıcı güçlerini ortaya çıkarmak amacıyla Çocuklar için Yaratıcı Drama atölyesi düzenliyor. 4 ve 18 Ağustos tarihlerinde iki oturum halinde gerçekleşecek Yaratıcı Drama atölyelerinde eğitici ve sanatsal hedefleri olan çocuklar, eğitmenleri bazında; doğaçlama, rol oynama gibi tiyatro tekniklerinden yararlanarak grup yaşamlarındaki herhangi bir konuyu, görüşü ya da olayı canlandırma sürecini deneyimleyeceklerdir. Bu etkinliklerle çocukların hayal gücü, yaratıcı düşünme, kendini ifade etme ve iletişim becerileri gelişecek. Roller aracılığıyla öğrendiklerini yeni bir bakış açısıyla değerlendirme fırsatı bulacağını keşfedecek olan çocuklar; Dinleme, anlama, araştırma, sorgulama ve konuşma becerilerini geliştirecekler.

Bilet fiyatları:
100 tl

EZGİ AYÇE CAZ AJDA SÖYLÜYOR

5 AĞUSTOS – MAVİ SALON – 20.00

Ezgi Ayçe, Ajda Pekkan’ın müziğinin caz versiyonlarına yer verdiği ‘Ezgi Ayçe Jazzy Ajda Sings’ projesi ile ilk kez 5 Ağustos’ta CSO Ada Ankara’da müzikseverlerle buluşuyor.

Söz yazımı ve güçlü yorumuyla yeni neslin güçlü vokalistlerinden biri olan ve uzun yıllardır Ajda Pekkan sahnesinde yer alan Ezgi Ayçe, Ajda Pekkan’ın en sevilen şarkılarını caz versiyonunda sunacak ve sunacak. müzik severlere unutulmaz bir yaz akşamı.

Bilet fiyatları:
Kategori 1 150 TL

Kategori 2 100 TL

ÇOCUKLAR İÇİN KAĞIT HEYKEL FOTOĞRAF ATÖLYESİ

8 – 22 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00 – 15.00

CSO Ada Ankara, miniklere seçenekleri öğrenirken geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 8 ve 22 Ağustos tarihlerinde Kağıt Heykeller Fotoğraf Atölyesi düzenliyor. Bu etkinlik sayesinde çocuklar atık ve geri dönüşümlü malzemeler hakkında bilgilendirilmekte ve farkındalık yaratma fırsatı bulmaktadır. Geri dönüşümlü malzemelerin kullanıldığı atölyede minikler, hayal güçleri ve yaratıcılıkları ile birleştirerek çok renkli kağıt heykellere dönüşen çalışmalarını ortaya çıkarıyor. Atölyeler, 8-10 yaş ve 11-12 yaş çocuklar için iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

DUO BLANC & NOIR “ELEKTRİKLİ”

9 AĞUSTOS – MAVİ SALON – 20.00

Piyanistler Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner tarafından hayata geçirilen Duo Blanc, son albümleri “It’s Electric”in Türkiye Prömiyeri ile 9 Ağustos’ta CSO Ada Ankara’da sanatseverlerle buluşacak. Farklı kültürleri harmanlayıp harmanlayan ve bu zenginliği herkese aktaran tarzıyla beğeni toplayan Duo Blanc, “It’s Electric” albümünde bir piyano ikilisinin Fender Rhodes piyanoları ve Rhodes Piano’nun naif tınısı ve dokunuşu ile ilk kez kayıt yaptı. Fender Rhodes olarak bilinen cazın kült enstrümanı. yapısını kullandı. İkilinin JS Bach’ın armonik zenginliğini yansıtan, geçmişi ve geleceği ele alan, geçmişe meydan okuyan, ezber bozan ve dünyada bir Rhodes Piano albümü olan avangart albümü ‘It’s Electric’, Opus. her yıl Almanya’da verilen, dünyanın en prestijli klasik müzik ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. Klasik Ödüller’de “Yılın Topluluğu”, “Yılın Video Klibi”, “Sınır Tanımayan Klasik Müzik” ve “Oda Müziği Kaydı” kategorilerinde 4. kategoride aday gösterilen tek piyano ikilisi oldular.

Bilet fiyatları:
1. Kategori: 100 TL

2. Kategori: 150 TL

RENKLERİ VE DOKUNUŞLARI SUYA KARIŞTIRAN SANAT: EBRU SANAT ATÖLYESİ- ÇOCUKLAR İÇİN

10 – 24 – 31 AĞUSTOS / FUAYE – 14.00

CSO Ada Ankara’da 8-12 yaş arası minikler için özel olarak düzenlendi.  Ebru atölyesi ile çocuklar somut olmayan kültürel miraslarımızdan biri olan ebru sanatını öğrenerek ve yaşayarak renkli tonlarda kendi eserlerini oluşturacaklar.

Bilet fiyatları:
125 tl

MELODİLERLE OKUYARAK KEŞFEDİYORUM “BİLGİ ARAMA ZAMANI”

11 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00 – 15.00

STK Ada Ankara, “Zaman Arayan Bilgeler” etkinliği “Ezgilerle Okuyarak Keşfediyorum” ile çocuklara müzik ve dansla zenginleştirilmiş eğlenceli anlar sunuyor. 11 Ağustos Cuma günü iki oturum halinde gerçekleşecek etkinliğin anlatıcılığını Manevi Danışman-Yazar Selma Tekin’in üstlendiği etkinliğin anlatıcılığını Didem Yaran üstleniyor. Asıl mesleği hayal kurmak ve müzik söylemek olan Bilge, çocukların müzik, dans ve hikayeler eşliğinde unutulmaz bir deneyim yaşayacağı etkinlikte miniklerin kahramanı olacak. Bilge ile müzik söylemek,

Hikayelerle yolculuk edecek minikler, özgürce keşfetme, oynama, hareket etme ve yaratma konusundaki doğal arzularını geliştirecekler.

Bilet fiyatları:
100 tl

COŞKUN KARADEMİ ETNİK İŞARETLERİ

12 AĞUSTOS – MAVİ SALON – 20.00

Coşkun Karademir, ‘Etnik Sinyaller’ ile Doğu’nun mistik tonlarını, Anadolu’nun klasik halk müziğini ve bu makam yapılarından esinlenerek bestelediği saz ezgilerini elektronik müzik malzemeleriyle harmanlayarak CSO Ada Ankara sahnesine taşıyacak, alanında bir ilki gerçekleştiriyor.

Bilet fiyatları:
1. Kategori: 100 TL

2. Kategori: 150 TL

ÇOCUKLAR İÇİN FOTOĞRAF ATÖLYESİ

15 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00 – 15.00

STK Ada Ankara, 8-10 ve 11-12 yaş arası genç ressam adayları için 14 Ağustos’ta Çocuklar için Fotoğraf Atölyesi düzenliyor.Çocukların hem ruhsal ve algısal gelişimleri, el becerileri ve yaratıcı güçlerinin gelişimi açısından iç dünyalarını sergilemelerine katkı sağlayacak olan atölye, miniklerin sanata bakış açılarını da geliştirecek.

Bilet fiyatları: 
100 tl

EFRUZE – YEŞİLÇAM ŞARKILARI

16 AĞUSTOS – MAVİ SALON – 20.00

Efruze, Yeşilçam Müziği repertuarıyla ilk kez 16 Ağustos’ta CSO Ada Ankara’da sanatseverlerle buluşacak. Konservatuvardan Devlet Operasına, Assolist ve Assolist II Meşk-i Müren albümleriyle beğeni toplayan opera sanatçısı Efruze, çaldığı tüm müzikal ve operaların renk, ses ve teknik zenginliğini gün yüzüne çıkardı. Türk Sanat Müziği alanında en iyi ustalarla çalışarak. CSO Ada, Türkiye’nin en sevilen ve bilinen müziklerinden oluşan repertuarıyla Ankara’da unutulmaz bir performansa imza atacak.

Bilet fiyatları:
1. Kategori: 170 TL

2. Kategori: 150 TL

ÜÇLÜ LAZERTA

19 AĞUSTOS – TARİHİ SALON – 20.00

Barok müzik uzmanlarından oluşan Fransız Trio Lacertae, Ankara’daki ilk konserini vermek üzere 19 Ağustos’ta CSO Ada Ankara’ya geliyor. Avrupa’nın en değerli barok orkestralarıyla çalışan ve aynı zamanda yılan sazını dünyanın önde gelen icracılarından biri olan Patrick Wibart’ın kurduğu Lacertae’nin diğer üyeleri viyola da gamba’da Martin Bauer ve klavsende Ayumi Nakagawa. Zengin ve yenilikçi bir ses yelpazesi arayışı içinde her zaman müzik evrenlerini genişleterek deneyler yapan üçlü, müzik alanının ötesine geçen yaratıcı güçleri ve yetenekleriyle Rönesans’tan Barok döneme çok zengin bir repertuarı CSO Ada Ankara konserinde yorumlayacak. . Ankara’daki ilk ve özel konserde Trio Lacertae, Alman, İtalyan, Fransız, İngiliz ve Hollandalı bestecilerin eserlerinin yanı sıra; Merci, Stoeffken, Lawes, Guédron gibi bestecilerin ülkemizde nadiren icra edilen güzel eserlerini de seslendirecek. Klavsen ve viyola da gamba tınısıyla,

sesi XVI. XX yüzyıldan. yüzyılın başlarına kadar ilan eden günümüzde çok

az bilinen “yılanın” ender ve büyüleyici sesini birleştiriyor

Olağanüstü bir performansa da imza atacak olan Trio Lacertae,

Telemann, Marais, Couperin gibi Barok dönem

büyük yaratıcılarının eserlerini de seslendirecek.

Bilet fiyatları:
1. Kategori: 150 TL

2. Kategori: 120 TL

3. Kategori: 80 TL

TÜRK GENÇ FİLARMONİ ORKESTRASI

24 AĞUSTOS – ANA SALON – 20.00

Türkiye’nin ilk gençlik filarmoni orkestrası Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 24 Ağustos’ta CSO Ada Ankara’da müzikseverlerle buluşacak. Konserde, Tugfo’nun siparişi üzerine genç besteci Ege Gür’ün bestelediği Görünmez Olan’ın İmgesi (In Memory of the Earthquake Victims), Rachmaninoff’un 2 No’lu Piyano Konçertosu, Mendelssohn-Bartholdy’nin A Midsummer Night’s Dream adlı eseri, sahne müziği eşliğinde seslendirilecek. ve Sibelius’un Finlandia’sı sahnelenecek. Konserin solisti piyanist Başar Can Kıvrak.  olacak.

DİDEM İLE HİKAYE SAATİ İLGİ ARKADAŞIM

25 AĞUSTOS – FUAYE / 13.00 – 15.00

STK Ada Ankara, çocukların hayal güçlerini geliştirmek için Didem ile “Yol Arkadaşım İlgi” etkinliği ile Hikaye Saati düzenliyor. 25 Ağustos’ta gerçekleşecek etkinlikte tüm çocuklar soru sormayı ve keşfetmeyi seven Bilge’ye kedisi Interest ile zamanda yolculuk yapacak. Bilge ve kedisi Interest’in macerası, miniklere hikaye anlatıcısı Didem Yaran storigami ve renklerle zenginleştirilmiş bir hikaye dinleme ve kitap okuma deneyimi ile aktarılacak. Bu sayede çocukların doğal keşfetme, oynama, harekete geçme ve özgürce yaratma arzusunun neşeyle yeşereceği keyifli saatler yaşanacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler