Haber

Mercedes-Benz’den hafif ticari model yelpazesinde yenilik rüzgarı

Mercedes-Benz, orta segment hafif ticari araç portföyündeki Vito, eVito, EQV ve V-Class ile daha fazla konfor ve fonksiyonellik sunuyor.

Yeni modeller EQV ve V-Serisi ile eVito ve Vito, yakın zamanda tanıtılan yenilenmiş iş stratejisinin uygulanmasında ileriye doğru atılmış değerli bir adımdır. Bu sayede en çok talep gören ticari araç ve hizmetleri sunarken, elektrikli mobilite ve dijital deneyim alanındaki liderliğin pekiştirilmesi amaçlanıyor.

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar, farklılaştırılmış bir stratejik yaklaşım izliyor. Tüm Mercedes-Benz otomobillerinde olduğu gibi, bu lüks strateji eVito ve Vito’yu, EQV ve V-Serisi dahil olmak üzere özel olarak konumlandırılmış ticari araçları içerecektir. Modüler ve ölçeklenebilir Hafif Ticari Araçlar (Van) Elektrik Mimarisinin (VAN.EA) kullanıma sunulmasıyla birlikte bu stratejik değişimin 2026’dan itibaren tam olarak uygulanması hedefleniyor. Hem bireysel hem de ticari modellerdeki elektrikli ticari araçların 2030 yılına kadar toplam portföyün yüzde 50’sinden fazlasını oluşturması bekleniyor.

Mercedes-Benz portföyündeki orta segment ticari araçlarda en yüksek farklılaşmaya ulaşırken, müşteri tabanında da benzeri görülmemiş bir çeşitlilik sağlandı. Bir yanda müşteriler için çekici donanım hatları sunan EQV ve V-Serisi MPV’ler bulunmaktadır. EQV için Avantgarde donanımlı V-Serisi dört model halinde mevcuttur: giriş seviyesi, Stil ve Avantgarde ve Exclusive lüks. AMG Line ve Night paketi (V-Serisi için), dış ve iç mekan için EQV tasarım paketi (EQV için) gibi opsiyonel tasarım paketleri de mevcuttur. Öte yandan seride Tourer, Panelvan ve Mixto modellerinde Vito ve eVito da yer alıyor. Vito modelleri ayrıca Base, Pro ve Select donanımları ile kişisel ihtiyaçlara göre uyarlanabilmektedir.

Yenilikçi araç mimarisi VAN.EA

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araç, orta boy hafif ticari araçları daha cazip hale getirerek pazardaki konumunu güçlendirmek istiyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde, yeni araçlar yalnızca kapsamlı bir lüks veya premium deneyimi değil, aynı zamanda tamamen elektrikli bir geleceği de köprüleyecek. Bu geleceğin temel taşı olarak yakında lanse edilecek yenilikçi araç mimarisi VAN.EA öne çıkıyor. Elektrikli akülü araçlar için özel olarak geliştirilen VAN.EA’nın 2026 yılında devreye alınması planlanıyor. Gelecekte tüm yeni orta ve büyük hafif ticari araçlar bu teknolojiye dayalı olacak. VAN.EA, Mercedes-Benz AG’nin sürdürülebilir iş stratejisindeki en değerli dönüşüm hedeflerinden birine ulaşmak için 2039’dan itibaren yeni karbon nötr araç filosuna giden yolda da önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.

yeni dış tasarım

V-Serisi ve EQV’nin yeni yüzü, klasiği çağdaşla birleştiriyor. V-Serisi’nin klasik krom ızgarasını EQV’nin avangart siyah panel öğesiyle birleştiriyor. Farlar, krom çerçeveli yere yakın yeni radyatör ızgarası ve plaka, büyük siyah parlak bir kaplamaya sahiptir. Bu zarif bağlantı ve hizalama, iki Orta Özel Segment Hafif Kamyona bir mükemmellik ve ayrıcalık havası verirken ayrıcalıklı duruşu ve statüyü ifade eder. Yeni EQV, üç boyutlu derinlik görünümü ve ortada bir Mercedes yıldızı ile iki renkli bir kaplamaya sahiptir. Yeni V-Serisi temel model ve Style, yıldız desenli bir radyatör ızgarasına, iki krom uçlu çıtaya ve bir merkezi yıldıza sahiptir. V-Serisi Avantgarde’de ve AMG Line paketine sahip V-Serisi’nde parlak krom görünümde yıldız deseni kullanılmıştır. Sınıfının en iyisi V-Serisi Exclusive, beş krom kaplı çift ızgarayla statüsünü belirlemeye artık daha da kararlı. Mercedes yıldızı kaputun üzerinde dik duruyor. Böylece yeni V-Serisi, Orta Özel Segment Hafif Ticari araçların Mercedes’i statüsünü her zamankinden daha fazla vurguluyor.

V-Serisi Exclusive’de, AMG Line’a sahip V-Serisi’nde ve EQV Avantgarde’de krom çerçeve ayrı ayrı aydınlatılır. Krom şeritlerin arkasında iki ışık kılavuzu bulunur. Işık, LED modülleri aracılığıyla cam elyaf demetlerine geçer. Sürüş sırasında, gündüz yanan farlara sahip aydınlatmalı radyatör çerçevesi karakteristik bir görünüm sağlar. Donanıma bağlı olarak, yeni ön apron parlak siyah süslemeli ve krom kaplama şeritli olarak sunuluyor. AMG Line, ortada ve dış uçlarda AMG’ye özgü havalandırma ızgaralarıyla daha sportif bir tampona sahiptir.

Karartılmış arka farlara ek olarak, dinamik olarak şekillendirilmiş arka cam, arkaya daha zarif bir görünüm sağlar. Alt kenarında Mercedes-Benz yazısı bulunan yeni tasarlanmış krom kaplama çıtası parlıyor. Arka kısmın üst ucu, yeni bir LED fren lambasına sahip bir spoyler tarafından oluşturulurken, sportif stil tampon tarafından tamamlanıyor. AMG Line paketine sahip V-Serisi ayrıca krom yükleme dudak korumalı bir arka tampona sahiptir. Geliştirilmiş görünüm, aerodinamik olarak optimize edilmiş bir tasarıma ve beş yeni renge sahip 17, 18 ve 19 inç boyutlarındaki hafif alaşım jantlarla tamamlanıyor.

Vito ve eVito’nun duruşu daha güçlü ve dinamik

Yeni tasarlanan radyatör ızgarası ve yeni ön tamponlarla Vito ve eVito daha modern, güçlü ve dinamik görünüyor. Radyatör ızgarası, üç boyutlu derinlik görünümüne ve merkezi bir yıldıza sahip üç çıtaya ve arkasında sportif bir siyah elmas ızgaraya sahiptir. eVito’daki ızgara arkadan kapalı kalır. Geniş yan hava girişlerine sahip tamponlar aracın genişliğini vurguluyor.

Yeni kabin tasarımı

Yeni iç tasarım, gelişmiş görünümü görsel olarak tamamlıyor ve onu dijitalleştirerek karakterize ediyor. Yeni Mercedes-Benz orta segment hafif ticari araçların kabini, yeniden tasarlanan dokunmatik ekranlı gösterge paneli, yeni şık havalandırma kanalları ve serbest el algılama özelliğine sahip yeni nesil kapasitif direksiyon simidi ile özgünlüğünü ortaya koyuyor. EQV ve V-Serisi ilk kez iki adet 12,3 inç geniş ekranla sunuluyor. Çağdaş yüksek teknoloji tasarımı, Orta Özel Segment Hafif Ticarilerin stilini ve algılanan maliyetini yeni bir düzeye yükseltir. Vito ve eVito, ticari müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için sezgisel olarak çalıştırılan 10,25 inç merkezi ekrana ve 5,5 inç renkli ekrana sahip yeni bir gösterge grubuna sahiptir.

Yeni orta konsol, isteğe bağlı olarak akıllı telefonların kablosuz olarak şarj edilmesini de sağlıyor. Bazıları isteğe bağlı olan diğer yeni özellikler arasında ANAHTARSIZ çalıştırma işlevi, ısıtmalı direksiyon simidi ve gece sürüşü için yeni, soluk arka aydınlatma yer alır. Arkaya daha kolay erişim için V-Serisi ve EQV’de artık standart olarak aracın sol tarafında kayar bir kapı bulunuyor. Yeni Vito Mixto, Vito Tourer ve eVito Tourer’da ilk kez kolay yükleme ve boşaltma için elektrikli Easy-Pack bagaj kapağı kullanılıyor. Araç anahtarı üzerindeki bir düğme veya bagaj kapağındaki serbest bırakma kolu kullanılarak herhangi bir konumda elektrikli olarak açılabilir, kapatılabilir ve durdurulabilir.

MBUX bilgi-eğlence sistemi

Yeni Mercedes-Benz orta segment hafif ticari araçlar, Vito ve eVito’da bir ilk olan mevcut MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi-eğlence sistemi ile standart olarak donatılıyor. Böylece, yeni araçlar benzersiz bir dijital ve etkileşimli deneyim sunar. Yeni MBUX ile V-Sınıfı ve EQV sürücüleri ayrıca müzik dinleme, Enerji Verici konfor kontrolü ve artırılmış gerçeklik ve navigasyon gibi olası ek işlevlerden de yararlanır.

Sezgisel ekran ve kullanım konsepti, çok sayıda bilgi-eğlence, konfor ve araç işlevi için kişiselleştirilmiş tekliflerde de mevcuttur. Merkezi ekrandan, direksiyondaki dokunmatik kontrol panellerinden veya daha da geliştirilmiş konuşma ve dil öğrenme asistanı Hey Mercedes aracılığıyla çalıştırılır. Yeni MBUX neslinin diğer avantajları arasında artırılmış bilgi işlem gücü, EQV ve eVito için elektroya özgü ek işlevler ve dış görünümlerin yanı sıra merkezi ekranda görüntülenen park hızlandırma özellikleri yer alır. MBUX, arka kapıların veya bagaj kapağının orta ekranda ilgili sembol üzerinde bir düğmeye basılarak açılabileceği taranmış bir alanı gösterir. Programlanabilir mesafe özelliği, yükleme ve boşaltma sırasında konforu artırır.

Müzik Akışı ile Mercedes-Benz, Spotify gibi en büyük müzik akışı sağlayıcılarından bazılarını bilgi-eğlence sistemine tamamen entegre etti. MBUX, bağlı müzik sağlayıcıların kişisel kullanıcı profiline erişim sağlar.

Mercedes-Benz’den çeşitli dijital ekstralar

MBUX bilgi-eğlence sistemi çok sayıda dijital ekstraya sahiptir. Bu ek özellikler, yıldız logolu yeni orta segment hafif ticari araçları daha da akıllı hale getirerek günlük hayatı daha kolay ve verimli hale getiriyor. Çünkü yolculuktan önce ve sonra, hatta yoldayken daha fazla konfor ve güvenliğe katkıda bulunan diğer işlevler kullanılabilir. Bunlara bakım, kaza ve arıza yönetimi, uzaktan araç tanılama, teletanıtma ve uzaktan araç durum sorgulama gibi ücretsiz hizmetlerin yanı sıra Mercedes me uygulaması aracılığıyla kapıların kilitlenmesi, kilitlerinin açılması ve kapatılması için uzaktan hizmetler dahildir. Diğer faydalı hizmetler arasında Canlı Trafik Bilgisi ile navigasyon, araçtan istenen yerle iletişim kurma ve ‘Hey Mercedes’ dil asistanı ile genişletilmiş MBUX işlevleri yer alır. İstenirse, örneğin yakındaki restoranlar veya oteller için çevrimiçi arama da yapabilir.

EQV için Mercedes me Charge dijital hizmeti zaten mevcuttur. Bu hizmet gelecekte yeni eVito için de sunulacak. Müşterilere, Avrupa hızlı şarj ağı IONITY de dahil olmak üzere 500.000’den fazla şarj noktasıyla Avrupa’nın en büyük kamusal şarj ağlarından birine erişim sunulmaktadır. Mercedes me Charge, aracın tüm istasyonlarda yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrikle şarj edilmesini sağlar. Elektrikli hafif ticari araçlar Plug&Charge ile donatıldıkları için sürücüler, uyumlu şarj istasyonlarında özellikle hızlı ve konforlu bir şekilde araçlarını şarj edip ödeyebiliyor. Bunun için manuel kimlik doğrulama da gerekmez. Çünkü şarj istasyonu, şarj kablosu üzerinden doğrudan araca bağlanır.

EQV ve eVito rotayı çiziyor

EQV’ye ek olarak MBUX sayesinde eVito, ilk kez aktif menzil yönetimi ve bulut tabanlı hizmetler ve uygulamalar ile akıllı navigasyonun elektromobil ekosistemine entegre edilmiştir. Şeffaflık ve mümkün olan en yüksek planlama güvenliği ile konforlu sürüş sağlar. Tüm elektro-spesifik ekranlar ve ayarlar, MBUX’taki yüksek çözünürlüklü merkezi ekran aracılığıyla çalıştırılabilir. Örneğin, ön klima veya şarj fonksiyonları farklı şekilde ayarlanabiliyor ve navigasyon, Electric Intelligence ve Mercedes me Charge fonksiyonlarıyla çalıştırılabiliyor.

Electric Intelligence, araçtaki MBUX veya Mercedes me uygulaması aracılığıyla yolculuğu önceden planlamaya başlar. Örneğin ön klima için istenilen hareket saatini seçmeniz yeterlidir. Bu sayede yolculuk başlangıcında araç istediğiniz sıcaklıkta olur. MBUX, yoldayken rotayı otomatik olarak günceller. Akıllı navigasyon sistemi, mevcut trafik ve hava durumu verilerini, rota topografyasını, mevcut menzili, mevcut güç tüketimini, mevcut şarj istasyonlarını ve şarj kapasitelerini ve ayrıca beklenen şarj süresini dikkate alarak her zaman daha az yükleme duraklaması ve kısa yükleme süreleri ile en hızlı rotayı seçer. .

Akıllı navigasyon sistemi, öndeki bir trafik sıkışıklığına veya yakıt tüketimini etkileyen sürüş tarzındaki bir değişikliğe anında tepki verir. Yükleme durakları, toplam seyahat süresi için en verimli şekilde planlanır. Bu nedenle, aracın her zaman tam olarak şarj edilmesi gerekmez.

Sürüş destek sistemleri

Model yelpazesi çok kapsamlı bir standart donanım paketi sunar.

V-Serisi ve EQV, Dikkat Asistanı, yağmur sensörlü Far Asistanı, Distronic Aktif Mesafe Asistanı, çapraz trafik işlevli Aktif Fren Asistanı, Kör Nokta Asistanı, Aktif Şeritte Kalma Asistanı, Akıllı Hız Asistanı ve Park Paketi sunar.

Vito ve eVito’da Dikkat Asistanı, yağmur sensörlü Far Asistanı, hız sabitleyici, çapraz trafik işlevli Aktif Fren Asistanı, Kör Nokta Asistanı, Aktif Şeritte Kalma Asistanı, Akıllı Hız Asistanı ve bir geri görüş kamerası bulunur.

Uzun Far Yardımı PLUS’a sahip Adaptif Multibeam LED farlar ilk kez tanıtıldı. Her biri ayrı ayrı kontrol edilebilen 84 LED’li farlar, ışığı o anki trafik durumuna göre son derece hızlı ve hassas bir şekilde ayarlıyor ve yoldaki diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmadan yolu sürekli aydınlatıyor.

Diğer sürüş destek sistemleri, yeni sürücü destek paketinde birleştirilmiştir. Bu paket, Aktif Mesafe Asistanı Distronic, Aktif Direksiyon Asistanı ve rota tabanlı hız sabitleyici ve trafik sıkışıklığında genişletilmiş otomatik yeniden başlatma özellikli Aktif Hız Sonu Asistanını içerir. 360 derece kameralı yeni park paketi, rahat ve hızlı park etme için kullanılabilir. 3B manzaraları kullanan kamera, yardımlı parkın 360 derecelik bir görselleştirmesini sağlar. Park paketi, Aktif Park Yardımı, Çapraz Trafik Uyarısı, Yaya Acil Durum Freni ve Sürüş Asistanını içerir. 360 derece kameralı park paketinde ayrıca römork bağlantısı ve otomatik şanzıman ve römork hareket asistanı da bulunuyor.

>

Kaynak: Carmedya.com / Araba

kecioren-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler